Recept Gevulde tomaten met Milanese macaroni


Ingrediėnten:

8 tomaten

peper en zout

enkele verse blaadjes of 1/2 tl gedroogde basilicum

1 tl verse peterselie

150 gr gare macaroni

75 gr ham

1/2 el olie

20 gr Parmezaanse kaas

olie, boter of margarine

 

 

 

/ Gevulde tomaat macaroni recept - recept groente, pasta, Italiė

 

 

Bereiding:

Warm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Snij aan de steelkant de kapjes van de tomaten. Hol ze uit en bestrooi ze van binnen met peper en zout. Wrijf het uitholsel door de zeef.

Snij basilicum en peterselie fijn. Meng ze met de macaroni (gaargekookt met bijvoorbeeld een bouillonblokje), tomaatuitholsel, de in blokjes gesneden ham, ietsje olie en de geraspte Parmezaanse kaas.

Vul er de tomaten mee. Leg er het dekseltje weer op en bestrijk de tomaten met een kwastje met olie. Zet ze in een beboterde ovenvaste schotel en leg er hier en daar nog een klontje boter of margarine tussen. Schuif de schotel op het rooster in het midden van de oven. Bak de tomaten 20 tot 30 minuten.